"Maradjanak a szivedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz." 5 Mózes 6:6-7

szerda, augusztus 29, 2007

Pappararam, sikerült képet varázsolnom a házikóról:


Az történt ugyanis, hogy ma reggel felhivott a néni akitől a házat vesszük és megkérdezte, hogy nem lenne-e kedvünk este odamenni, mert van egy-két dolog amit - ha tetszik nekünk - otthagyna. Édes nem? Nagyon kedves volt, és a jelek szerint tényleg jó pár dolgot ott fog hagyni, aminek mi csak örülünk...tudjátok, ami az egyik embernek "szemét", a másiknak kincs :-)
Megint körbecsalingáztunk a házba, ki-be és jajjj de várjuk már a napot!!!
Tudom a képről nem sok látszik, olyan mintha három nagy garázs lenne meg egy kis házrész...dehát ezek az amcsi házak már csak ilyenek előlről :-)

hétfő, augusztus 27, 2007

Ha lenne egy "idősiettető" gépem, akkor most jól felhúznám...vagyunk, várunk. Tegnap elmentünk a "házunk" felé és megint jól beleszerettünk.
Nagy várakozásunkba hétvégén shoppingolni voltunk, mert ahogy gondolom otthon is, itt is megkezdődtek a nagy nyár végi akciók. Azt hiszem máskor nem szabad hétvégén a plázába menni, mert annyi, de annyi ember volt, hogy csak na. Noah jól érezte magát...már amikor elege lett a babakocsiból, kivettem, szaladgált, lefekedüdt a boltban a szőnyegre, leült és nézegette a könyvét..persze ahogy kezdtünk belemenni a délutánba, annál rosszcsontabb lett :-))
Délutáni alvást kihagytuk, mert az volt a terv, hogy onnan megyünk gyülibe. Szegénykém olyan fáradt volt, hogy azt hittem ennek nem lesz jó vége...de aztán nagyon szépen eljátszott a többi gyerekkel a gyüliben, mi meg pihenésképpen meghallgathattunk egy jó kis bibliaórát.

A fényképekkel az történt, hogy valahová jól elpakoltam a töltőt..., hogy majd meglegyen, tudjátok! Szombaton elmentünk a cuccunkhoz, hogy jól felturjuk :-) és megtaláljuk az elrejtett töltőt...a töltő nem lett meg, viszont megtaláltuk a másik fényképezőt, igy sikerült pár képet csinálni...de nem a házról, mert G szerint eléggé fura lenne leállni a ház elé és fényképeket csinálni...úgyhogy arra még várni kell egy pár hetet.
Na meg gondoltam majd varrok egy kicsikét a nagy semmittevésbe...sikerült is kihalászni a varrógépet aztán amikor hazaértünk vettem észre, hogy a zsinórja valahol máshol pihen. Akkor gondolom, most nem a varrásnak van itt az ideje :-))

Képek tegnapról:


kedd, augusztus 21, 2007

Mivel most egy kicsit negativ vagyok :-) meg kell jegyezzem, hogy SENKI az ég világon nem reagált egy számomra elég fontos bejegyzésre...mégpedig az előzőre. Persze gondolom, hogy ez csak számomra nagy hir...mindenki éli a maga életét...mindenkinek van saját "nagy hire"!!
Úgyhogy gyorsan át is megyek pozitivba és gondoltam megosztom magammal a hirt, hogy a vártnál korábban, már tegnap betudtunk költözni a kis lakásba, ahol addig maradunk amig át nem tudunk költözni az előző bejegyzésben emlitett házba :-)
Mivel gondolom SENKI nem olvassa ezt a bejegyzést sem, igy gyorsan meg is szünök és megyek olvasgatok egy kicsit. Csákó

szombat, augusztus 18, 2007

Jelentem befejeződött a házkeresés!! Megtaláltuk a miénket!! Árajánlat elfogadva...hétfőn indul a bankos cucc, aztán ha minden jól megy szeptember 13.-án költözhetünk be. A tulaj egy idősebb néni, aki fest úgy mellesleg és a képei gyönyörűek...már megvan a ház ahová költözne, igy áron alul adta az övét, a héten kezdte el árulni...pár napra rá mi megtaláltuk...gyönyörű hely, játszótér az út másik oldalán...biciklisút a ház mellett....minden megvan amire vágytunk!! HURRÁÁÁÁÁ!!!!!

szerda, augusztus 15, 2007

Egy kép, csak úgy...

kedd, augusztus 14, 2007

Most ezt a házat bitoroljuk kb. másfél hétig, ebből egy hetet teljesen egyedül. A barátnőmék éppen nyaralni mentek és felajánlották, hogy foglaljuk el a házukat erre az időre. Milyen jó Isten időzitése, nem igaz?
Jövő héten - ha jól tudom - szerdán tudunk átköltözni a másik lakásba, ami szintén nem a miénk, hanem bérelni fogjuk csak. Aztán, hogy onnan mikor költözünk tovább, azt csak Isten tudja. Legalább Ő tudja :-)
A következő hetekben teljesen "ráfekszünk" a házkeresésre, és onnantól kezdve attól függ a dolog tovább, hogy mikor találjuk meg a megfelelőt. Lehet, hogy egy hónapon belül de az is lehet, hogy sokkal több időbe fog telni....persze gondolhatjátok, hogy nem nagyon tetszik ez a bizonytalanság :-), de nincs mit tenni.
Amúgy én még mindig totál fáradt vagyok ettől a költözéstől, főleg, hogy vasárnap egész nap takaritottam a házat...többek között a konyhában térdeltem és sikáltam a linóleumot. De megérte, mert szebb lett mint új korában lehetett.
Noah elég jól veszi az akadályokat, bár egy kicsi probléma volt az elalvásokkal az új helyén, de napról-napra jobb. Éjszaka alszik, ami extra szuper jó, mert ránk is ránk fér a pihenés.
Ezen a héten sok mindent nem tervezünk, csak élvezzük ezt a gyönyörű házat, meg azt, hogy G munkahelye 5 percre van, igy ebédre is hazajár. Elég szupi.

Noah és a tehenes lámpácska.

szombat, augusztus 11, 2007

Holnap végleg elhagyjuk a terepet. Hihetetlen milyen gyorsan elment ez a 10 hónap amit itt töltöttünk...és mennyi minden történt mióta ideköltöztünk a messzi otthontól. Már-már ez a hely is otthonná vált...és most megint továbbállunk. Nincs bennünk szomorúság inkább izgalom és várjuk milyen terve van Istennek a jövőnkre nézve.


Isten veled házikó!


Noah kimondhatatlanul sokat segitett a pakolásban :-))


Ma pedig egy-két órára megszakitottuk a pakolást ugyanis egy kutyus kóborolt az utcán, igyhát befogadtuk aminek Noah nagyon örült és hatalmas sikitásokkal adta tudtunkra, hogy jó lenne ha megtartanánk ezt a kutyafajzatot. Szóval ő volt a kutyusunk ma amig érte nem jöttek a kutyamenhelyről.


(Most vettem észre, hogy elfelejtettem lekicsinyiteni a képeket..bocsi de nincs energiám újra csinálni az egészet.)

kedd, augusztus 07, 2007

Miután már majdnem 9 éve - ha jól tudom :-))) - rövid a hajam...pár hónapja meg fodrászhoz sem volt időm meg kedvem menni....ezért úgy döntöttem..., hogy akkor had nőjön...
Már most abban a fázisban van, hogy nem áll sehogy, úgyhogy felvásároltam egy nagy csatt és pánt készletet és azokat próbálom biggyesztgetni bele. Aztán majd meglátjuk hogy megy a dolog, mert aztán ha egyszercsak nagyon felingerel akkor jól elmegyek a fodrászhoz ám...na jó de akkor sem vágatnám vissza olyan rövidre csak valami fazont...
Ez a nagy hirem mára :-) meg az, hogy aki kitalálja, hogy a változatosság kedvéért mit fogok ma csinálni, az kap egy gumicukrot.

hétfő, augusztus 06, 2007

Huh de régen is volt szombat...árajánlat megtörtént még nem tudunk semmit, bár az egész kicsit furcsán jött ki ezzel az ingatlanos emberkével...de most ebbe nem megyek bele...a lényeg az, hogy szombat estig kellett volna választ adniuk, de mivel még időt kértek, ezért - hála Istennek - érvényét vesztette az ajánlatunk. Most mi szabjuk a feltételeket, úgyhogy elvileg egy héten belül többet fogunk tudni.
Költözés nagyban folyik, a lakás úgy néz ki mintha bomba robbant volna, de Noah ezt nagyon élvezi. Egyre nagyobb a hely ahogy a bútorok kikerülnek és minden dolog dobozba vándorol.
Még egy olyan ziccer történt, hogy az apartman ahová ideiglenesen költözünk csak augusztus 21.-étől lesz üres, igy tegnap még nem tudtuk hol fogjuk azt a másfél hetet tölteni...de már megint mi történt?? Isten hűséges volt, úgy alakult, hogy a barátnőmékhez megyünk, és ráadásul a másfél hétből egy hetet egyedül leszünk, mert pont mennek nyaralni.

szombat, augusztus 04, 2007

HIREIM vannak!! Jövő vasárnapig ki kell költöznünk...és ma teszünk hivatalosan árajánlatot a házra :-)))))