"Maradjanak a szivedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz." 5 Mózes 6:6-7

hétfő, március 31, 2008

A blog átalakitás alatt...még nem vagyok benne biztos, hogy ez a végleges kinézete :-), próbálkozom ezzel-azzal.

péntek, március 14, 2008

A kertészkedést most egy pár napra beszüntettük, mert igencsak esik az eső tegnap óta. Az eső miatt nem is mentünk sehová, itthon ténykedtünk. Jobban mondva én próbáltam ténykedni, és minden pillanatban mikor valami olyat csináltam ami nem tetszett Noah-nak, jött és a fejét rázva mondogatta, hogy no no mimmi -a mimmi az én vagyok. Annyira vicces ahogy kevergeti ezt a két nyelvet. Édes cukorpofa. Persze én ilyenkor mindig magyarul válaszolok és megkérdezem tőle, hogy mit nem nem...
Tegnap kicseréltem az egyik fürdőbe a zuhanyfüggönyt és feltettem azt a mit még otthon az IKEA-ban vettem. Kell egy kis változatosság. Persze túl hosszú volt és a rúd valahogy nem akart feljebb menni, és ott maradni, meg furcsán is nézett volna ki ott fent, igy szépen levágtuk és felvarrtuk a függönyt.
Apropó, varrás. Nem tudom, hogy az eső okozza, meg az, hogy a tegnapi napot bent a lakásban töltöttük, de megjött az étvágyam a varrásra megintcsak. Szeretnék egy nagy ágytakarót késziteni magunknak, de hogy őszinte legyek most éppen nem futja anyagra, meg amúgy is tudom, hogy a jó idővel egyre több időt fogunk kint a szabadban tölteni...na de...azért elkezdtem nézegetni az interneten mindenféle emberek blogjait akik foltvarrnak, meg találtam ezer millió féle mintát is...és na most éppen ez a fajta tetszik a legjobban. Szóval ennek a mintának az a neve, hogy bargello és rengeteg féle variációt találtam mindenféle szinű anyaggal elkészitve.
Erről jut eszembe, hogy még karácsony előtt -talán emlékeztek rá- beszéltem egy ágytakaróról amit a legkedvesebb barátosnőmnek készitettem karácsonyra és akkor még azért nem tettem fel fotót róla, merthát meglepi volt. De mostmár feltehetek mert már a barátnőm ágyán heverészik a takaró.

Ime:

Noah le is tesztelte nekünk miután kész lett.


kedd, március 11, 2008

Holnap annyira fog fájni minden porcikám, hogy csak na. Egész délután kint voltunk Noah-val mert megint volt vagy 15C és szép volt és meleg volt és rövidujjúban voltam és jaj de jó volt. Annyit gereblyéztem és ástam, hogy lefognak szakadni a karjaim holnapra. Hehe. De naggggyon szupi volt. Ráadásul még paradicsom, uborka -és még valami de arra már nem emlékszem- magocskákat vetettünk egy olyan szuper dologba, hogy egy fekete tálcaszerűségben vannak kis kb. 3 cm átmérőjű korongok amikre hogyha vizet locsolunk akkor egy kb. 3 cm magas kis föld bigyóka lesz, amibe a magocskákat kell elültetni, hogy aztán onnan a palántákat szuper egyszerűen ki lehessen az igazi kertbe tenni...ennek a tálcának ráadásul olyan teteje van, hogy az egész olyan mintha egy kis házikó lenne tudjátok olyan amibe gyorsan kikelnek a dolgok. Na tudjátok. :-)
Aztán még csináltunk olyan is, hogy ültettünk néhány fűszernövényt mint pl. majoranna, metélőhagyma, bazsalikom meg megint csak még valami amire most nem emlékszem.
Nagyon izgi.
Kertész leszek, fát nevelek...

hétfő, március 10, 2008

Ez a ma reggeli blogirás úgy kezdődött, hogy már jó hosszan irtam, mire a bal kisujjam megnyomta az egyik gombot -azóta sem találtam ki melyiket- és szépen az egész bejegyzésem eltünt. Igy most rövid leszek.

Szombaton egy olyan nagyon szuper kis boltocskát találtam, hogy csak na!!! Délután már jó korán elmentünk itthonról, és teljesen EGYEDÜL eltöltöttem kb. 1 órát ezen a helyen. HASZNÁLTRUHA!! Nagyon szuper dolgok vannak és ami a lényeg, elég olcsón!! Mondtam G-nek, hogy ide aztán vissza kell térnem hamarosan, mert tudjátok hogy van ez egy ilyen helyen...folyamatosan frissül az árukészlet!!!

Ami a hétvégi kertészkedést illeti, elég jól haladtam. A terasz - vagy minek nevezzem - körüli vékonyka virágágyásba elültettem mindenféle tulipánokat meg más szépséges virágokat!!! Igen tudom már réges-régen el kellett volna őket ültetnem, de sajnos még tegnapig úgy nézett ki ez a virágágyás mint a dzsungel. De mostmár ott lapulnak a hagymácskák és már némelyik a zacskóban növekedésnek indult...gondolom akkor a földben is jól érzik majd magukat. G kiásott nekem két rózsabokrot...amik talán valaha szépek lehettek, de az egyik már elvolt száradva a másik meg olyan igazi csúnya formájú volt...hát mindketten a kukában landoltak. Csináltam néhány fényképet is...talán később felteszem őket.
A héten azt tervezem, hogy elültetem a zöldségmagokat, hogy a kis palántákat időben kitudjam majd ültetni.
Nagyon élvezem én ezt a kertészkedést ám!!! Na meg a jó időt!!

szerda, március 05, 2008

Noah mutatja, hogy hallja a repülőt...és brümmög hozzá...


Segit csavarozni G-nek.


Mi ketten :-)


Kerti móka.


Mit mondtál mami?? Hehe...


Ezt muszáj volt ide feltennem, hogy mindig emlékezzünk erre a becses szépségre :-), ugyanis eladósorba került...ha valakit érdekel...hivjon, vagy emailezzen :-)))


A nagy gyökér amiről beszéltem az előző post-ban...és persze Noah a hatalmas súlyával próbálja utánozni G-t ahogy a lábával próbálta mozgatni...


G, a kertész.


A szembe és mindenhova lapátolás művészetét mutatja be Noah.


Ők messziről.

kedd, március 04, 2008

Vasárnapra elég jó kertészkedő idő kerekedett, úgyhogy miután Noah és G elmentek kapát és ásót venni a kertitündérnek -ez én vagyok, hehe- családostul kiköltöztünk a kertbe és belekezdtünk a nagy munkába. Na jó, én már előbb is kint voltam mint a család, hogy felmérjem a terepet. Rájöttem, hogy JÓÓÓÓVAL nagyobb a megmunkálandó terület, mint gondoltam. Ez végülis jó hir, mert ez azt is jelenti, hogy jóval nagyobb a rész, ahol kertecském lehet...
Na szóval odáig jutottunk, hogy G kiásott egy valaha hatalmas bokornak a gyökerét, aztán én elkezdtem ásni, gazalni, tervezni, Noah pedig mindeközben a kis lapátjával hordta a földet, néha csak meglengette a levegőben, aztán az egész a fején landolt. Hehe, édes volt.
Tegnap egy picit hüvösebb volt megint, igy nem mentünk ki a kertbe, de mára azt tervezem, hogy elmegyünk magnézőbe!!

szombat, március 01, 2008

Ma nem volt kedvem főzni, úgyhogy megkérdeztem G-t mit szólna ahhoz, hogyha maradékot csipegetnénk. A tegnapi pörköltből még pont egy adagra való maradt, igy azt ettük meg. Általában G nem szereti ugyanazt a kaját enni egymás után két nap, de most kivételt tett a kedvemért. Hát nem aranyos?
Noah ma 6:30-kor ébredt, igy a szombat reggeli lustálkodás most is elmaradt. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy milyen jó, hogy Noah-nak és nekem nem kell szombat ahhoz, hogy lustálkodjunk :-), de aztán valahogy hétközbe nem jut az eszembe, hogy akár lazára is vehetnénk a dolgot, na meg az nem lenne ugyanolyan G nélkül. A korai kelés oka a késő lefekvés volt tegnap, mert ez a kismanó olyan furcsán van beprogramozva, hogy amikor későn fekszik, korán kel. Jó lenne, hogyha eltudnám magyarázni neki, hogy nyugodtan aludjon csak ameddig akar :-), vagy ameddig én hagyom, hehe.

Ma is reménykedtem, hogy kertészkedhetem egy kicsikét, de esőre ébredtünk, később pedig mire előbújt a napocska, nagy széllel bújt elő. Hideg széllel. Pedig jó lenne, hogyha jobb lenne az idő, mert elég sok mindent kellene átrendeznem kint, hogy idén nyárra zöldségektől hemzsegjen a kert :-)

Amúgy meg azon gondolkodom mit kellene főzni holnap. Húst már kivettem, valószinűleg csak grillen fogom megsütni, ez sokszor csinálom -sajnos télen nem-, mikor nincs nagy ötletem de mégis valami fincsit kellene enni.
Plusz találtam egy ilyen nagyon jó kis oldalt a neten, ahol a totyogó korú kisgyerekek étkezéséről irnak, mindenféle menüvel, kaja ötletekkel, nagyon tetszik. Jó csemegézést az oldalon. Én már ki is nyomtattam az összes receptet és készen állok valami nagyon fincsit csinálni Noah-nak.