"Maradjanak a szivedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz." 5 Mózes 6:6-7

szerda, április 23, 2008

Na szóval leirom végre a régen beigért eper muffin receptjét. Igazából nem tűnik úgy, hogy felcsigáztam volna vele akár egy emberkét is, de azért hátha ...

Narancsmázas eper muffinkák
-1 2/3 pohár liszt

-1 1/4 teáskanál sütőpor

-1/4 teáskanál só

-8 kanál puha vaj

-2/3 pohár cukor

-1 tojás és egy másik tojás fehérjéje

-8 kanál (1/2 pohár) narancslé
-1/2 pohár jól feldarabolt eper
-1 pohár porcukor

1.
A sütőt melegitsük elő 375 F-re, ami most igy hirtelen fogalmam sincs mennyi Celsius .... Tegyük azokat a cukorka muffin papirkákat a muffin sütőformánkba. Keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót.

2.
A puha vajat keverjük össze a cukorral addig amig olyan jó kis habos és sima nem lesz. Üssük bele azt az egy tojást, plusz a másik tojásfehérjét. Lassú fokozaton a mixerünkkel keverjük bele annak a lisztes cuccnak a felét amit az 1.-es lépésben összekevertünk a sütőporral és a sóval. Keverjünk bele a 8 kanálnyi narancslevünkből 6 kanálnyit, aztán adjuk hozzá a lisztes cuccunk másik felét is :-), mikor jól összezagyváltunk mindent, boritsuk bele a masszánkba a korábban apró darabkákra vágott eprünket.

3. Szépen kanalazzuk bele a pépet a muffin formákba és addig töltsük mindegyiket mig majdnem tele lesz. (Kb. 12 muffint kell, hogy kapjunk.) 20-22 percig süssük ezeket a kis cukorpofa muffinokat. Hagyjuk őket hűlni kb. 5 percig. ( A recept azt mondja, hogy pakoljuk ki őket egy rácsra...)

4. Készitsük el a narancsmázat. Keverjük össze a megmaradt 2 kanálnyi narancslevünket az egy pohárnyi porcukrunkkal, amig jó kis sima masszát nem kapunk. Azt is mondja a recept, hogy ennek a masszának olyan folyósnak kell lennie, hogy könnyedén rátegyük a muffinokra, de nem annyira folyósnak, hogy csak úgy kutyafuttában leszaladjon az oldalán...na jó nem pontosan ezekkel a szavakkal mondja...:-)...a lényeg az, hogy én ha jól emlékszem még tettem bele narancslevet, mert nagyon nem folyt....

5. A tetejére félbevágott eper darabkákat is mond, de az nálunk lemaradt...


Remélem valaki kipróbálja, én megcsináltam és naggggyon izlett....



5 megjegyzés:

Ági írta...

Hát meg kell valljam engem rettentően felcsigáztak a kis muffinkák. Ki is nyomtattam és a hétvégén jól meg is tervezem sütni őket, majd jelentek, hogy sikerült.

Gabi írta...

éljen éljen!!! várom a visszajelzést!!

andi írta...

Mamám, Gabika, hát ezek eszméletlenül néznek ki! Ezt kinyomtatom, odarakom a fridzsire, és várom az eperszezont! (Vagy fagyasztottból is lehet?)
Ja, és a pohár alatt "cup"-ot értesz, vagy valami mást?

Puszi!

Babi néni írta...

Mindenféle muffinrecept (és egyéb sütirecept) számot tarthat az én érdeklődésemre is. :o)

Én is kipróbálom!

márta írta...

Köszi, tulajdonképpen már olvastam, csak kiment a fejemből. Ki fogom ezt is próbálni.:)