"Maradjanak a szivedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz." 5 Mózes 6:6-7

péntek, április 24, 2009

35. hét

Úgy tűnik lassan de biztosan közeledünk a naphoz amikor találkozhatunk ezzel a kis pocakmanóval. Érdekességképpen megemlitem, hogy Noah a mai naptól számitva 4 nap múlva született. Hmm...Úgy gondolom pocakmanó nem lesz ilyen korai, bár lehet, hogy csak remélem, hogy nem lesz, ugyanis NAGYON nem szeretnék kórházban szülni. Viszont ha ennyire korán jönne akkor valószinűleg a szülésznő a kórházba tanácsolna. Imádkozzunk azért, hogy legalább még két hétig lakjon a pocaklakásában :-)
Terhességgel kapcsolatban. Sok húspárna a testemen hatalmas pocakkal párositva. Eléggé fáradt vagyok, vagy mondhatni hamar elfáradok, és eléggé ingerlékeny vagyok. Sokkal jobban mint általában. A nem alvást azt hiszem már nagyjából megszoktam, kb. 3-4 óránként ébredek és néha órákig tart mire visszaalszom. Baba úgy tűnik, hogy mindig akkor alszik éjszaka amikor én, eddig még nem tartott ébren, úgy tűnik ugyanazon a rendszeren van mint én. Hátha ez igy marad :-)
Csontjaim fájnak, úgy érzem úgy mozgok mint egy elefánt és valószinűleg sokat jajgatok mert Noah rendszeresen megkérdezi, hogy Mami, fáj poci? Hehe.
Pocakmanó RENGETEGET mocorog, csuklik, forog, tologatja kifelé a popsiját, lábát mindent amit lehet. Általában fejjel lefelé van, de még van helye forgolódni.
Néha megcsap a pánik szele, hogy nemsokára szülök, de aztán próbálok nyugodt maradni :-) Na meg az egész, "hogyan lesz Noah-val és egy újszülöttel" tipusú pánik...

A szülésre felkészitő órák már múlt héten véget értek és ELVILEG milliószor többet tudok mint mikor Noah-val voltam terhes. Eszméletlen, hogy mennyi anyuka felkészületlenül megy szülni és azt sem tudja mi történik , mikor és miért a testével. Hihetetlen dolgok amiket az ember tényleg akkor tud, hogyha veszi a fáradságot és beleles a szülés világába. Van akit persze nem érdekel vagy nem is gondolja, hogy mennyi információ van amit jó ha tud. Remélem emlékszem majd mindenre amiről beszéltünk és tudom alkalmazni a jobbnál jobb ötleket a vajúdás során. Na persze meg utána, meg utána, meg utána.





3 megjegyzés:

andi írta...

Gabika,


Ez nagyon izgi, szorítok neked, meg sokat gondolok rád a napokban, hogy már nincs sok hátra, és vajon hogy vagy....Hajrá, meg minden, ha addig már nem beszélünk,és majd kíváncsian várom a beszámolót!

Imádkozom érted!

Sok üdv,

Andi

Anna írta...

Én is sokat gondolok rád. Ma voltam a hat hetes szülés utáni vizsgálaton, és olyan szomorú voltam, hogy el kellett búcsúznom a születésháztól. Alig várom a beszámolódat, hiszen most már pont eltelt két hét, bármikor jöhet a baba, igaz? :-)

Gabi írta...

Szia Andi, köszi, hogy gondolsz ránk, bizony mostmár közeledik az időpont :-)

Szia Anna, bárcsak már irhatnám a beszámolót...:-) Most vagyok 37 hetes, úgyhogy elvileg gyorsan közeledünk a naphoz!!