"Maradjanak a szivedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz." 5 Mózes 6:6-7

péntek, május 08, 2009

37. hét

Hát eljött a 37. hét is és tulajdonképpen hálás vagyok, hogy kismanó még mindig a pocaklakásában lakik. Többek között azért mert tudom, és milliószor hallottam már, hogy könnyebb ellátni egy "érett" babát mint egy 35,5 hétre születettet . Ezzel a hálám be is fejeződött ugyanis a dolog másik oldala, hogy már rettentően várom, hogy kibújjon ez a manó. Minden nap azzal kelek, hogy talán ma...de eddig még nem történt semmi. Próbálok sokat sétálni és élni a gravitáció adta előnyökkel, plusz tegnap jó nagy fűnyirást is csináltam...de meg se kottyant babunak...nem úgy mint nekem. Én rettentően elfáradtam.

Szerdán voltam a szülésznőnél, dehát ez nem olyan mint orvoshoz menni. Itt nem vizsgálgatnak halálra, aminek én nagyon örülök. Ugyanis lehet, hogy azt mondanák, hogy már 2 cm-re kivagyok tágulva, az nemhogy segitene, hanem még inkább stresszelne, hogy miért nem történik gyorsabban. Ez ugyanis nem jelent semmit, még akár hetekre lehetek. Szóval semmi emlitésre méltó nem történt, beszélgettünk, meghallgattuk a gyönyörű szivhangocskát, átbeszéltük a teendőket, hogy mikor hivjuk őket stb.
Igazából innentől kezdve hetente is mehetnék ellenőrzésre, de abba maradtunk, hogy teljesen fölösleges, igy két hét múlva megyek elvileg...de remélem előbb lesz ebből baba mint ellenőrzés :-)
Azt még elég viccesnek találom, hogy mindenki mondogatja, hogy általában olyan furcsán érzed magad aznap mikor elvileg megindul a szülés. A dúla is mondta, hogy azért hivjam fel, hogyha úgy ébredek, hogy ma valahogy máshogy érzem magam. Nem nagyon értem , hogy mit értenek ez alatt, mert Noah-val abszolút nem éreztem furcsán magam, sőt igazi meglepetés volt...Na de lesem a jeleket a furcsaságra, de eddig minden reggel ugyanúgy ébredtem :-) Na bumm.

4 megjegyzés:

Ági írta...

a hajrában vagy Gabi néni, kitartás!!!! izgatottan várom a hireket, ne felejts el sms-ezni, ha indultok, hogy tudjak imádkozni. puszi, asszonytársad: Ágnes:)

Lollypopka a közel-keleten írta...

A születettet szót a végén egy t-vel kell írni, mert ennek a szónak a végén a t a tárgy jele. Emiatt csak egyet kell odaírni belőle.

Gabi írta...

Lollypopka hát nagyon köszi a felvilágositást, de még mindig fogalmam sincs, hogy ki vagy? Nem árulnád el véletlenül?

Anna írta...

Hahaha, Lollypopka megjegyzése nagyon építő!

Gabi, én a szülés előtt hetekig minden reggel nagyon furcsán éreztem magam! :-)

Kitartás! Hívj nyugodtan, ha beszélgetni szeretnél. Addig is egyél egy kis nyers, frissen vágott ananászt. Sok puszi!