"Maradjanak a szivedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz." 5 Mózes 6:6-7

csütörtök, február 28, 2008

Blogirás helyett mostanában inkább blogokat olvasok, aztán mire azokkal végzem, vagy felébred Noah, vagy kaját kell csinálni, vagy valami mást kell csinálni, vagy már késő van és aludni kéne. Mióta elkezdtem ez a "kuponos-próbáljuk visszavágni a kajára és mindennemű háztartási dologra költött pénzt", már álmomban is ezen agyalok. Annyi jó kis blogot meg érdekességeket találok, hogy el is ájulok, hogyha belegondolok abba, hogy valamit meg KELL vennem, ami nincs leárazva, vagy nincs kuponom hozzá. Mivel mégcsak egy hónapja kezdtem, igy csak néhány heti kuponom van meg. Minden héten vasárnap kapok 4 darab helyi újságot, amiben vannak ezek a kuponos kis füzetecskék. Már ott kezdődik a dolog, hogy ezeket az újságokat is olcsóbban kapom mintha csak egy egyszerű előfizető lennék, mert ezen a kuponos bigyón keresztül van megrendelve. Szóval minden kuponból van négy darab -ezt persze még lehet fokozni- tehát amikor az a valami akciós és kuponod is van, nem csak egyet veszel, hanem négyet. Persze az én tudásom még mindig gyerekcipőben jár azokhoz az emberekhez képest akik akár 80-90%-ot is megspórolnak a havi kiadásukon.
Az én első hónapom igy nézett ki: összesen 546 dollárnyi dologért fizettem 275 dollárt. A megtakaritás 49%. Hát ez nekem nagyon tetszik.
Minden vasárnap olyan mintha karácsony lenne -hehe-, izgi, hogy vajon milyen kuponok lesznek az eheti újságban...

Családi hirek: Én múlt héten voltam beteg, G ezen a héten. A köztes időben pedig Noah kezdett el köhögni. Érdekes viszont tényleg mióta Béres Cseppet adok neki, ez a második alkalom, mintha jó beteg tudna lenni, de annyira nem jön ki rajta. Mostmár második hónapja csepegtetem a cseppeket a kis testébe :-) Éljen a Béres Csepp!!!
Annyira viszont én sem voltam beteg. Lázam sem volt, csak torokfájás, hétvégére orrfújás, aztán ennyi.

Amúgy Noah lassan két éves lesz, amit én el sem akarok hinni!! Na jó még egy hónap de az már majdnem itt van. Hova repült el ez a két év? Néha még most is vannak olyan pillanataim, hogy ránézek és azt mondom...ez a kisgyerek tényleg az én gyerekem...akkor én tényleg anyuka vagyok...akkor ez most nem vicc??? Ti is szoktatok igy érezni, vagy csak én kerülök ilyen megzakkant állapotba néha?

Múlt hétvégével a kertészkedés is beindult...kicsalogatott a jó idő...aztán erre föl hétfőn hó esett...hát normális ez az időjárás. Ma is 15 fok körül volt, úgyhogy Noah és én kimentünk összegereblyéztük az őszről megmaradt, hóval betekart, mostanra előbukkant leveleket. Gyönyörű idő volt, igy a gereblyézés után nekiálltam bokrokat nyesegetni, G azon nevetett, hogy úgy fogtam össze a kis ágaikat, mintha fodrász lennék és hajat vágnék. Hát mit ne mondjak, nagyon élveztem a kintlétet, kellemesen el is fáradtam. Viszont megint ráébredtem, hogy rengetem tennivaló van odakint a mindenféle bokrocskákkal meg facsemetékkel. Viszont hétfőre megint egy kis havat mondanak...hmmm...mostmár igazán jöhetne a tavasz én azt mondom.


3 megjegyzés:

Márta írta...

Nahát, jó ez az új dizájn nagyon. És jó, hogy végre írsz. És jó, hogy van türelmed ezekhez a kuponokhoz...És jó, hogy nem is vagy már beteg. Aztán írjál még...:)

Gabi írta...

szia Márti, jó, hogy itt vagy újra...meg én is :-)

Andrea Horvat-Kavai írta...

Szia Gabi!

Jaj, már úgy hiányoztál, örülök, hogy megint itt vagy!

Amúgy meg hajrá kuponosdi, bárcsak itt nálunk is csinálna valaki ilyet!

Ja, és nekem is vannak ilyen "ez tényleg az én kislányom...jaj, akkor én anyuka vagyok!" pillanataim - pedig a Nina még "csak" 8 hónapos!

Sok puszi neked!