"Maradjanak a szivedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz." 5 Mózes 6:6-7

péntek, július 04, 2008

események

Lili blogján nézegettem néhány csinos kis muffint és erről jutott eszembe, hogy teljesen elhanyagoltam a tájékoztatást torna/diéta szempontjából. Na az úgy volt, hogy a szándék megvolt bennem, hogy folytassam a torna és diéta mókát a nyaralás alatt, még a cipőm is elhoztam, hogy majd én itt is nagyon aktiv legyek, a probléma már csak ott van - na jó nem CSAK -, hogy nincs egy olyan zug sem ahová elhúzódhassak ugrabugrálni. Azt is gondoltam, hogy majd szépen betudom tartani a diétámat ilyen fincsi kaják mellett...de az is kútba ugrott. (hehe, ez nagyon vicces ez a kútba ugrott dolog)
Na szóval ott tartok most ezzel, hogy azért próbálok úszni minden nap...de közben igazából úgy döntöttem, hogy miután ennyire fuccsba (hehe, ez a szó is nagyon vicces) dölt a terv, próbálok mindenféle kaját élvezni, persze csak mértékkel :-))
Egyébként meg azt is meg kell, hogy emlitsem, hogy miután csinálok valami igazán ugrabugrás tornát, másnap - és még napokig - úgy fáj a térdem (izület) , hogy nagyon. Ez nem annyira jó. G szerint ilyenkor mindig várnom kellene amig teljesen elmúlik a fájdalom. Mivel múlt hét szerdán is ilyen torna volt soron, jó pár napig még a lépcsőn is eléggé szenvedés volt a mászkálás. Nem a kis lépcsőkről beszélek...itt a felső szinten vannak a hálószobák...úgyhogy próbálok nem föl-le szaladgálni.
Na de, ezzel csak azt akartam mondani, hogy elég rozoga a térdizületem és elég szomorú vagyok miatta...ugyanis szeretnék tovább tornázni, de aztán mindig benne van a pakliban, hogy másnap mennyire fog fájni a térdem...Ha valakinek van valami jó kis tippje...hát ne kiméljetek!!!

A tornás élményeim után azt is el kell, hogy mondjam, hogy mennyire jól érzem magam itt!!! Ez azért is megjegyzésre méltó, mert nem gondoltam volna, hogy ez is el fog jönni. Az apósom és az anyósom igazán szeretetreméltó és kedves emberek, de azért anyósom és köztem mindig is ott volt valami láthatatlan feszültség :-)
Mivel ezt szerettem volna hogyha megváltozik, kis anyukás-bibliaórás társaimmal már hónapok óta imádkozunk ezért!! És láss csodát!!! Ez az együtt töltött idő, semelyik előzővel sem hasonlitható össze. Ez tudom, hogy nem én vagyok...mert még mindig van olyan pillanat amikor azt mondom, hogy irgumburgum :-), de ilyenkor egyből próbálom Isten elé vinni ezeket a dolgokat, mert ha én próbálnám ezeket megoldani, csak szépen lassan megint felgyülemlene bennem a dolog.
Valahogy mindig úgy éreztem, hogy sosem tudta feldolgozni, hogy nem amerikai feleséget választott a kisfia :-). Ráadásul ennek a leányzónak még rövid is volt a haja, ami mindig kimondatlan volt és nem is tudtam, hogy ez ennyire fontos volt neki....na de most...mivel már elég hosszú a hajam...mostmár mondhatjuk azt is, hogy nem vagyok "rövidhajú"...hát azt hiszem ez nagyon tetszik neki!!! Micsoda apró dolgok, amiket az ember nem is gondolna, hogy ilyen fontos másnak!! Szóval az a lényeg, hogy sokat lógok anyósommal, jövünk-megyünk, varrunk, segitek neki főzni, mosogatni stb...és ami a legjobb, hogy teljesen szivből jön minden!!! HURRÁ!!!

Még mielőtt azt gondolnátok, hogy vége a bejegyzésnek, hát hadd mondjam el, hogy még nincs vége, mert nagyon irhatnékom van :-)
Valamelyik nap bementünk a Strip-re Noah-val ahol van az a rengeteg nagy csillogó-villogó kaszinó meg érdekesség. Noah rettentően élvezte a nyüzsit. Kaszinóból ki-be mentünk, mert mindenhol van valami különlegesség...az egyikben pl. oroszlánokat lehet nézegetni, a másikban flamingókat, halakat stb. Ráadásul néhány kaszinót egy olyan metróféleség köt össze, amit Noah megint csak nagyon élvezett, hiszen imádja a vonatokat!!! (Képeket teszek később!!)
Még mielőtt valaki kiakadna, hogy egy két éves gyerekkel kaszinóban jártunk, hát annyit mondok, hogy ez itt teljesen normális és úton-útfélen babakocsit tologató emberkéket láthatsz, szóval nem csináltunk semmi furcsaságot azzal, hogy elvittük Noah-t. :-)))

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Gabi!
A két gyerkőc után rajtam is maradt "némi" felesleg, most én is küzdöm lefelé a kilókat és eléggé beleástam magam a diéta-testmozgás témába.
A térdfájás nem lehet hogy azért van, mert nem melegítesz be a torna előtt rendesen? Ha szimplán nem bírja a térded az ugribugri tornát, akkor csináld helyette a pilatest. Ránézésre könnyűnek tűnik, de végigcsinálni... A youtube-on van fent jónéhány video, nekem a 10 Minute Solution tetszik a legjobban.
Ha mégis kardio mozgásra vágysz, akkor próbáld ki az ellipszis trénert, állítólag térdkímélő.
Ennyit a fogyiról.
Jó olvasni rólatok, látszik hogy nagyon rendben van az életed! :) Örülök neki! :)
Üdv. Kecskemétről, Csoknyai Dóri

Gabi írta...

Szia Dóri...nagyon ciki, de meg kell, hogy kérdezzem, hogy ismerlek-e...tudom, hogy ki fog derülni, hogy igen ismerlek és az még cikibb lesz mint az, hogy megkérdezem, hogy ki vagy??? :-))))
Szóval tudom, hogy elég hülyén fogom érezni magam, mert tuti ismerlek, de valahogy most nem ugrik be :-)))
Jaj már most nagyon hülyén érzem magam :-))) De meg kellett kérdeznem!!!!

Névtelen írta...

:D
Még középsuliból ismerjük egymást, de csak évfolyamtársak voltunk. Az iwiw-en megtalálsz az ismerőseid között... ;) A blogodra Livián keresztül bukkantam, Nórival egyidős a lányom, régen egy fórumba írogattunk.
Én is blogolok, itt:
zdora.fotosblogja.hu
Ha érdekel...:)

Gabi írta...

Akkor beigazolódott amit gondoltam...:-))) Örülök, hogy megtaláltál és köszi a tanácsokat, már elkeztem nézegetni a youtube-on amiről irtál!!

Megnéztem a blogodat!! Nagyon helyesek a gyerekek, gratulálok hozzájuk!! Mostantól pedig számithatsz rá, hogy visszatérő olvasód leszek!! :-))

Kötéltáncos írta...

Az ellipszis tényleg nagyon jó - sokkal jobban "megizzaszt", mint a futópad vagy a lépcsőző és tényleg kíméli az izületet. Sokkal több energiát is fogyaszt. Sífutógépnek is hívják még néhányan.

Amikor tornázni kezdtem, az első pár alkalommal trénert fogadtam (csak 2000 Ft volt, olcsóbb, mint egy kozmetikus), mert egyáltalán nem ismertem a gépeket és ő le is tiltott a futópadról (én sokkal kövérebb vagyok nálad), mert nem bírta a térdem és a bokám.

Ugyanemiatt a tornás ugribugriról is le kellett mondanom nála, inkább a kondicionáló gépekre és a súlyzókra szoktatott rá. Most elég szép kis bicepszem van. :o) Szóval azzal is vigyázni kell. :o)