"Maradjanak a szivedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz." 5 Mózes 6:6-7

kedd, február 27, 2007

Ma csudaklassz napunk volt. Apuka nagyon korán elment a dolgozóba, még mielőtt bárki is felkelt volna, úgyhogy a reggeli rituálénkat egyes egyedül csináltuk végig :-) Ráadásul ma reggel Noah kapott cheeriost és csak úgy rágta mintha 32 foga lenne... mostanában reggelente mikor mi reggelizünk adunk neki kis morzsikákat és nagyon imádja, biztos azért is, mert igy olyan mintha ő is részt venne a reggeliben. De ma aztán morzsák helyett a kis cheerios karikák landoltak a szájában.
Délelőtt magyar órám volt ami nagyon jól sikerült. Ez biztos annak is köszönhető, hogy a tanitványom tényleg szeretne tudni magyarul, úgyhogy készül rendesen. Utána pedig egy elég jót beszélgettünk mig Noah aludt.
Ebédre is új szelek fújtak ma a divatba, mégpedig azért mert nem olyan régóta az összepépesitett cuccok mellé meghagyok egy pár kis párolt krumpli, répa stb. darabkát és azzal szépen eljátszadozik mialatt eszünk. Tegnap viszont a pépes cuccot egyáltalán nem volt hajlandó enni, a kis darabkákat pedig mind bevágta. Ezért ma nem pépesitettem neki, hanem csak villával épphogy összetörtem a zöldségeket, és gyönyörűen megette őket, szinte alig kellett segitenem neki - mármint a kezével ette nem késsel villával :-) - csak rakosgattam a tálcára a cuccokat ő meg rakosgatta őket a pofijába. Még a banánt is utána csak pici darabokra vágva adtam neki és nem volt vele semmi problémája. Nagyon szupi érzés látni, hogy fejlődik de azért ijesztő is, hogy már ilyen nagyfiú...
Délután kettesben elmentünk bevásárolni, aztán chilit csináltunk meg kukorica kenyeret. Fincsi lett. A múltkori chilim nem lett túl jó, de ez most egy másik recept volt.
Holnap úgy tűnik eljutunk a bibliaórára is!! Hurrá.

1 megjegyzés:

liv írta...

Szia! Nóri sem bírta annyira a pépes kajákat, jobban ment a "self-feeding", mint a "spoon-feeding", hehe! A chilit meg úgy megkívántam! :))