"Maradjanak a szivedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz." 5 Mózes 6:6-7

csütörtök, február 08, 2007

Tegnap reggel Noah és én megint bibliaórára mentünk. Minden alkalommal valaki más hoz valamit rágcsálni, igy tegnap rám esett a sor. (Van egy papir ahová fel kell iratkozni, ki mikor kerül sorra. Igy mindig van valami kis reggeliféle a kávé meg a tea mellé. Ezek az amcsik aztán értik a módját...:-)
Szóval felkerekedtünk tegnap is de mivel a szerdán van a legtöbb gyerek a nursery-ben, Noah csak a végére nagy nehezen aludt el, úgyhogy mikor kivettem elég nyügike volt. Hazajöttünk, evett ebédet, kicsit elvolt aztán bealudt és aludt kicsit több mint 2 órát. De mivel ezután már nem aludt, estére kicsit megint nyügike volt és lehet, hogy azért is mert fáradt volt, de párszor el is esett ahogy álldogált, és próbált ficánkolni, hátranézni...jó nagyot tud koppanni a fejecskéje. Még jó, hogy a padló fa, és úgy van szőnyeg rajta. Egyébként mindig csak akkor esik el amikor nem vagyok mögötte. Persze!
Mostmár hat fogacskája van, gyönyörűen mászik, ül, áll és tolja a kis vagonját és úgy gyalogol. Szoba egyik végéből a másikba és vissza és megint vissza, és megint vissza... Egyre több zöldséget eszik, és mostmár sokszor nem pépesitem, hanem villával töröm össze neki, eszik sajtot, joghurtot stb. Ezt mindkettőt imádja egyébként. Lehet olyan sajtot venni ami már előre le van reszelve, és csak úgy nyomkodja a kis kukacokat a szájába. Sőt tegnap már az almát és a banánt is csak összetörtem villával és úgy kapta, ami nagy jó, mert eleinte csak az előre elkészitett bolti dolgokat ette meg.
Ez van velünk mostanában, amellett, hogy én nagy bőszen készitem a születésnapi ajándékokat mire anyuék jönnek. Nem tudom emlitettem-e, anyunak egy scrapbook fotóalbumot készitek Noah első életévéről. Ez azt jelenti, hogy minden két oldalon egy hónap képei vannak feltüntetve. Már kész van 3 hónap, felteszek majd képeket róla.

2 megjegyzés:

liv írta...

a scrapbookot mindenképp szeretnénk látni! jópofa dolog, de biztos sok idődbe telik, mindenesetre tökjó ajándék!!!
tényleg, milyen kaját csináltál a bibliaórára?
képzeld, én is felkerültem a golgotás baba-izé-listára, láttam, hogy te is ott vagy, igazából csak téged ismerlek...:)

Gabi írta...

a bibliaórára egy krumplis casserole-t csináltam, nagyon finom, egyáltalán nem bonyolult! Ők az ilyen kajákat általában reggelire eszik, hmmm. Elküldöm a receptet szivesen ha akarod...

A babalistára egyébként nem nagyon szoktam irni :-) csak néha-néha mikor már nagyon sokáig beszélnek egy témáról :-) akkor én is elmondom a véleményem.